20 Май 2024, 20:52 Днес (11) | Вчера (0)

Южноафрикански Fast food изпълни веселяшки ултиматум от застрахователя Santam

13 Юли 2012 16:47 ИНСМАРКЕТ по статията работи:
A+ A-
Последна редакция: 13 юли 2012, 16:51
hollywood.com

Застрахователят пусна в ефира на редица държави от южна Африка през февруари тази година рекламен клип с актьора Бен Кингсли

Южноафриканската верига ресторанти за бързо хранене Nando's изпълни условията на веселяшки ултиматум, който й беше поставен от водещия застраховател в страната Santam Insurance заради пародия на рекламен клип.

Застрахователят пусна в ефира на редица държави от южна Африка през февруари тази година рекламен клип с актьора Бен Кингсли. В него Кингсли, стоящ до барплот обяснява как лесно могад да се пропуснат от потребителя тестовете с дребния шрифт в застрахователен договор.

За да онагледи това задава на зрителите въпрос, дали са забелязали , чеза тези няколко секунди барманът си е сменил облеклото цели четири пъти.

През април веригата fast-food Nando's пусна пародиен рекламен клип, повтаряйки в него буквално музикалния фон, антуража и монолога, но с тази разлика, че главният герой от клипа не говори за застраховане, а за менюто на Nando's. А и в клипчето не се сменят дрехите на бармана, а блюдата, поставени на барплота.

От Santam първоначално заплашиха с многомилионно дело, но впоследствие великодушно заявиха, че ще си затворят очите, ако Nando's изпълни един ултиматум.

Оказа се, че ултиимътумът е твърде веселяшки – веригата за бързо хранене да подсигури в детски дом в Йоханесбург 62 порции печено пилешко с картофки и салата, 12 детски обяда с играчки, 74 горещи пудинга, 74 студени напитки и португалска салата.

За изпълнение на „тежката” присъда беше даден един ден.

От Nando's съобщават, че не само са изпълнили ултиматума, но се ангажират да осигуряват поръчаното меню в детския дом всеки последен петък от месеца в продължение на една година.

Това е вторият скандал само за последната година, в която веригата ресторанти се забърква.

Южноафриканските медии припомнят, че Nando's се оказа в центъра на грандиозен сканал през ноември миналата година, когато с рекламна цел засне клип за спомените на Робърт Мугабе за дружбата му с други диктатори, като Муамар Кадафи, Саддам Хюсеин и др.

В клипа Мугабе и кадафи се пръскат с водни пистолети, а с Хюсеин се въргалят в пясъка.

Младежката организация на управляващата в Зимбабве партия ZANU-PF призова за бойкот срещу Nando's. Заплахата подейства и от веригата ресторанти свалиха клипа скоростно.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 20 Май 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8036
GBP 2.4796 2.4887 2.2825
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив