04 Май 2024, 04:33 Днес (0) | Вчера (0)

Пътуваш в чужбина? Застраховай се да ти е мирна главата

23 Април 2024 09:00 ИНСМАРКЕТ по статията работи: Insmarket
A+ A-
Последна редакция: 22 април 2024, 12:10

Към стреса в критичен момент идват и значителни непредвидени разходи ако сте без полица

Започва сезонът на празниците, пътуванията и отпуските. Ако стягате куфарите за чужбина, застраховайте се да ви е мирна главата, съветват препатили. Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" може да ви спести мното грижи и пари, особено ако се разболеете внезапно или се обостри стара болежка, или ви заболи зъб, или багажът ви се загуби по летищата, или пък вие навредите на някого някак. От нищото може да стане такава беля, та освен ядове и притеснения да ви се завие свят и от големи непредвидени разходи. Пътешественици съветват да си изберете адекватни покрития и висока степен на защита. Полицата се сключва преди да потеглите на път. Премията зависи от целта на пътуването, застрахователната сума, покритието, дестинацията, времето на пребиваване в чужбина и др., но категорично е абсолютно приемлива за товара, който сваляте от плещите си. Така срещу неголяма сума ще имате най-ценното – сигурност. Приятелка-пътешественик преди време претърпя инцидент в чужбина и оттогава поставя парите за застраховка в графа "най-добре похарчената сума". Има индивидуални, семейни и групови полици.
Всички компании работят с асистиращи компании, които са на разположение 24/7 и са във връзка с клиентите по всякакъв начин – телефон, вайбър, месинджър, чат бот и т.н. Асистиращите компании насочват към най-близките лечебни заведения и могат да възстановят директно на клиента разходите за оказаната медицинска помощ.
Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" е с широк обхват на покрити рискове – основни и допълнителни. Освен разходи за медицинска помощ, обезщетение се дава и при загуба или забавяне на багаж при пътуването, при забавяне или отпадане на полет, дори при медицинско репатриране, ако клиентът не може да се придвижва сам. Компании предлагат и COVID покрития и 24-часова линия за съдействие, издирване и спасяване, лична гражданска отговорност и др.
Застраховката категорично облекчава последствията от непредвидени събития, като спестява разходи и дава спокойствие в критичен момент.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 03 Май 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8282
GBP 2.4796 2.4887 2.2865
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив