18 Май 2024, 09:41 Днес (0) | Вчера (11)

Преговорният процес на България с ЕС е необратим, заяви Милен Велчев

11 Февруари 2004 INSMARKET по статията работи:
A+ A-

Пълно успокояване обаче би било много вредно, смята Велчев

Преговорният процес на България с ЕС е необратим, но все още е рано да се успокояваме, че датата 2007 година ще ни бъде "в кърпа вързана". Това мнение изрази министърът на финансите Милен Велчев в интервю в предаването “Преди всички” на БНР. От вчера сме по-спокойни и уверени в близкото бъдеще, тъй като официално започна действителната фаза от преговорите с ЕС, но въпреки това пълно успокояване би било много вредно, допълни той. Преговорите тепърва ще се усложняват, тъй като от май месец страните – членки вече ще са 25, но засега те вървят по предначертания план и можем да бъде оптимисти, че ще завършат успешно, посочи още министър Велчев. По думите му финансовият ресурс е много сериозен, но от нашите усилия зависи да го превърнем в реални проекти.
Категорично не може да се говори за затваряне на АЕЦ “Козлодуй”, заяви Милен Велчев. Средствата, които ще получим за закриване на блокове на атомната централа, са определени в предложението и са почти удвоени в сравнение с досега обещаваните, поясни той. Във всички срещи в Брюксел ще искаме да чуем от комисарите ясно изразено становище за приключване на преговорите в близко бъдеще, посочи Милен Велчев и допълни, че ще бъде начертана мини-картата за завършване на преговорите през следващите месеци.
Днес за Брюксел заминават министрите Меглена Кунева и Милен Велчев, които ще разговарят с европейските комисари. На работно посещение в Брюксел е и президентът Георги Първанов. В рамките на официалното посещение на президента Георги Първанов в Брюксел, министрите Кунева и Велчев ще участват в срещата на държавния глава с председателя на Европейската комисия Романо Проди.
След Брюксел министрите Кунева и Велчев заминават за Румъния.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 17 Май 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.7999
GBP 2.4796 2.4887 2.2781
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив