21 Май 2024, 07:25 Днес (0) | Вчера (11)

Нови продукти и идеи на Auto Expert

14 Август 2002 в-к "Застраховател" по статията работи:
A+ A-

В края на юли в заседателната зала на Асоциацията на българските застрахователи се събраха почти всички директори на Отдел „Автомобилно застраховане" към различните застрахователни компании в София.

Повод бе представянето, на новите продукти и идеи за развитие на фирма „Автоексперт" с председател Антоний Стоянов. Кратката й история включва нейното трудно
начало през 1992 г, когато започват с издаването на каталозите „Шваке" и др. По-късно на пазара се появява справочникът „Цени на автомобилите в България", за изготвянето на който „Автоексперт" си сътрудничи с всички вносители на коли в страната. През 2001 г. тя разширява дейността си с курсове за обучение на автоексперти съвместно с училището за застраховане и финанси. За целта фирмата разполага със собствен учебен център. През
2002    г.   стартира   и    нейна интернет-страница.
На срещата г-н Стоянов очерта кръга от идеи, които има за развитието на фирмата. Основното в нейната стратегия е планиране, реализация, използване. За в бъдеще (до края на годината и през
2003    г.)   ще   се   работи   по издаването   на   каталози   за цени на нови ПС в България, тъй    като    старият   каталог включва   цените   на   всички видове автомобили от 1995 г. насам, изданието Auto Repare, където специално ще се наблегне на изчукването и боядисването,   като  възстановяване на щети, сборник автос-тандарти и автозакони, свързани с автомобилите, и анг-лийско-български   автомобилен речник, в който фигурират термините, които могат да потрябват на експертите.
Целта на всичко това е създаването на единна методика за автотехнически експертизи за оценка на ПС и щети по тях, при която различните експертизи, направени от различни експерти да не се различават повече от 10%, тъй като реалността в момента е именно такава.
„Автоексперт" разполага и с компютърни програми, като едноименната програма „Автоексперт" напр., които могат да са в помощ на застрахователите, както и с редица други за създаването на автоекспертизи. От авто-експертизите се ползва голям кръг от компании и институции - застрахователи, автосервизи, съдебна система, полиция, данъчни служби, Министерство на транспорта и т.н.
Една от новите идеи на „Автоексперт" е да публикува на своята интернет-страница информация за това къде какво е откраднато. Всеки, сполетяло го това нещастие, ще може да съобщи случая си на интернет-страницата. По този начин ще се създаде една база данни,която може да бъде предоставена на полицията, ако тя прояви интерес към нея.
По отношение на обучението „Автоексперт" хвърля големи усилия. Заедно с TbV-Германия, фирмата ще провежда курсове по определяне стойността на ПС; оценка на техническото състояние на ПС; анализ на ПТП и пр. Курсовете ще бъдат кратко-средно-и дългосрочни, както и опреснителни. След края на обучението всеки, успешно издържал изпита, ще получи международно признат сертификат за автоексперт и ще може да работи в тази сфера дори и навън. Сертификатът важи 3 години, тъй като това е една бурно развиваща се дейност и „Автоексперт" заедно с TUV-Германия, смятат, че не е редно веднъж получилият подобен документ да лежи на стари лаври.
Понеже понастоящем има много запитвания към фирмата по отношение на различни въпроси, касаещи автоекспертизите или близки до тях въпроси, „Автоексперт" замисля да създаде една библиотека, където автоекспертите ще могат да направят справка за всичко, интересуващо ги или възникнало в хода на работата.
Автоекспертизите в „Автоексперт" се правят на базата на Интернет. Клиентът подава своя случай и данните за автоекспертиза, тя се прави от автоексперт, след това отива в Централния офис, където се проверява и подпечатва и връща на автоекспер-та. При отпечатването й тя вече е валиден документ. Идеята на „Автоексперт" е да създаде мрежа от автоексперти в цялата страна, които да се ръководят от един централен офис в София.
Срещата протече с голяма дискусия накрая, тъй като клиенти на фирмата са освен Главна данъчна дирекция, така и почти всички застрахователни компании и застрахователни брокери.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 20 Май 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8036
GBP 2.4796 2.4887 2.2825
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив