22 Май 2024, 05:04 Днес (0) | Вчера (4)

Застрахователната група Generali с план за 3,5 млрд. евро за възстановяване на Европа

24 Февруари 2021 14:12 ИНСМАРКЕТ по статията работи: Insmarket
A+ A-
Последна редакция: 3 юни 2021, 14:14
Generali

Групата чества 190 години от основаването си с поредица от големи инициативи

Тази година италианският застраховате Generali навършва 190 г. Компанията е основана в Триест на 26 декември 1831 г. Историческата годишнина ще бъде отпразнувана с поредица от инициативи за служители, агенти, клиенти и общностите, в които групата работи. Групата обявява Fenice 190 – инвестиционен план за 3,5 милиарда евро в подкрепа на възстановяването на европейските икономики, засегнати от Covid-19. Инициативата започва от Италия, Франция и Германия и ще продължи и в другите европейски държави, в които компанията оперира.  Fenice 190 ще обедини извънредни инициативи, стартирани през 2020 г. за справяне с ефектите от пандемията, които включват инвестиции в подкрепа на малките и средни предприятия и реалната икономика, надхвърлящи вече поставената цел от 1 милиард евро. В допълнение към тази първоначална сума, Generali обещава ангажимент от 500 милиона евро годишно през следващите 5 години за устойчив растеж чрез международен инвестиционен фонд, фокусиращ се върху инфраструктурата, иновациите и дигитализацията, малките и средни предприятия, зелени жилища, здравни заведения и образование.

Изпълнителният директор на Generali Филип Доне коментира, че 190-годишнината на групата се пада в решителна година, в която трябва да преодолеем най-сериозната глобална криза от следвоенната епоха и да поставим основите за широкомащабно глобално възстановяване. "С Fenice 190 искаме да бъдем лидер в това начинание, оставяйки конкретно наследство за бъдещето, със значителна подкрепа за най-иновативните, устойчиви и стратегически сектори за рестартиране на европейската икономика, като в същото време насърчаваме включването на тези, които са най-силно засегнатите от 

Планът Fenice 190 се изпълнява чрез мултифункционалната платформа Generali Investments и е отворен за средства на трети страни и институционални инвеститори, както и за всички компании от групата, които могат да участват в разпределението на инвестициите въз основа на собствените си цели. Изборът на инициативи се ръководи от инвестиционен комитет на бизнес звеното за управление на активи и благосъстояние, воден от главния изпълнителен директор Карло Трабатони, заедно с експерти по активи, устойчивост, частни пазари, кредит и собствен капитал. Главният изпълнителен директор на Generali Real Estate – Алдо Мацоко, отговаря за комитета, който използва подход, основан на спазването на 17-те цели за устойчиво развитие на нациите (ЦУРН) и конкретната цел за генериране на положително въздействие върху икономическото възстановяване и реалната икономика в Европа.

Към днешна дата вече са идентифицирани десет възможности за инвестиции за многостранен ангажимент от 1,05 милиарда евро, вариращи от подкрепа за европейски малки и средни предприятия до зелени жилища и инфраструктура със специален фокус върху дигитален, здравен и енергиен преход, които споделят силен фокус върху околната среда и социалната устойчивост.

Председателят на  Assicurazioni Generali – Габриеле Галатери ди Дженола, подчерта, че в безпрецедентен контекст на днешния ден групата възнамерява да изгради споделена и устойчива визия за бъдещето на всички заинтересовани страни. "През 2021-ва, годината, която се надяваме да отбележи началото на икономическото възстановяване, ние празнуваме нашата годишнина чрез редица инициативи, които са продиктувани от опита ни в  миналото и плановете ни за бъдещето, за да предложим нови възможности за растеж и споделяне. Ние сме ангажирани да бъдем част от развитието към все по-устойчиво общество, чрез прилагане на амбициозната инвестиционна програма Fenice 190. В същото време възнамеряваме да надградим изключителното наследство от умения и история в компанията, за да може да стимулираме знания и вдъхновение за бъдещите поколения.”

Ето част от инициативите, които групата планира.

Декември ще отбележи приключването на проекта за реставрация и обновяване във Венеция, който ще бъде отворен за обществеността след 500 години, превръщайки се в глобален център на фондацията The Human Safety Net. The Human Safety Net е основана през 2017 г. с мисията да отключи потенциала на уязвими хора, за да могат те да подобрят условията на живот на своите семейства и общности. Програмите предлагат подкрепа на семейства с деца на възраст 0-6 години и насърчават интеграцията на бежанците чрез работа и предприемачество. The Human Safety Net към момента присъства в 23 държави, включително и в България, като работи в тясно сътрудничество с мрежа от над 50 организации с нестопанска цел, за да усили максимално въздействието си върху общностите. Това е платформа за социални иновации, която ще бъде домакин на специални дейности във Венеция, използвайки своите съоръжения за обмен на идеи по най-належащите проблеми в обществото. По този начин Generali затвърждава целта си, да превърне Венеция в столица на устойчивостта.

През есента ще излезе първото издание на EnterPrize – инициатива, посветена на европейските малки и средни предприятия с цел да ги насърчи да въведат устойчиви бизнес модели, да осигурят видимост на тези, които вече са го направили и да стимулира обществения дебат по въпроса. Ще бъде активирана онлайн платформа за споделяне на най-добри практики и изтегляне на съдържание и информация, свързана с устойчивостта. Едновременно с това ще бъде представено и първото издание на Бяла книга за устойчивостта, създадена заедно с Университета Бокони, посветена на ефектите от въвеждането на принципите на устойчивост в европейските малки и средни предприятия.

Честването на 190-тата годишнина ще включва Триест - градът, в който Generali е основана през декември 1831 г. - и местната общност. В новите пространства в Palazzo Berlam, наскоро реновирани, историческият архив на компанията ще бъде отворен за обществеността с иновативен интерактивен формат. Курсове и уроци в класните стаи в Group Academy ще бъдат стартирани в Palazzo Berlam, новият глобален център за обучение.

Продължавайки традицията на Generali да изследва съвременните проблеми чрез езика на рекламните плакати, компанията ще даде на петима млади италиански и международни художници задачата да интерпретират пет ключови области за Групата в проекта "Това е утре", създавайки плакати, които да представят реалността по нов начин.

Повече от 70 хиляди служители на групата също ще играят водеща роля в честването на 190-тата годишната история. Чрез глобална инициатива те ще бъдат помолени да разкажат личната си история за Generali на специално създадена платформа, съчетавайки личен опит с богатото наследство на Компанията. Състезанието ще избере най-добрите истории, идентифицирайки 190 Лъва, които ще могат активно да участват в инициативите на Generali за 190-тата годишнината.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 21 Май 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8007
GBP 2.4796 2.4887 2.2862
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив