19 Май 2024, 15:49 Днес (0) | Вчера (0)

Глобалният пазар на земеделското застраховане ще нарасне до $66 млрд. до 2030 г.

21 Юли 2023 13:00 ИНСМАРКЕТ по статията работи: Insmarket
A+ A-
Последна редакция: 21 юли 2023, 10:09

Общият годишен темп на растеж е 7,1% през периода 2023-2030 г.

Глобалният пазар на  ще нарасне до $66 млрд. до 2030 г.
Общият годишен темп на растеж е 7,1% през периода 2023-2030 г.
Глобалният пазар на земеделско застраховане се очаква да отбележи значителен растеж заради нарастващото внедряване на технологии в селскостопанския сектор. Според неотдавнашен доклад на Consegic Business Intelligence пазарът на селскостопанско застраховане е готов за силна експанзия и се очаква да достигне $65,7 млрд.  до 2030 г.  Пазарът, който беше оценен на $38 млрд. през 2022 г., се предвижда да нарасне с общ годишен темп на растеж от 7,1% през периода 2023-2030 г. Проучването дава представа за конкурентната среда на пазара, пазарната сегментация, регионалните перспективи и нововъзникващите технологии на пазара на земеделско застраховане.
Глобалното блокиране заради COVID-19 се отрази на дейността на застрахователния сектор. Това се дължи на глобалния страх от вируса и безпрецедентните транспортни ограничения, водещи до прекъсване на веригите за доставки за продажба на култури и поддържане на селскостопанския бизнес. Освен това недостигът на работна ръка за прибиране на реколтата и предлагане на пазара косвено възпрепятства пазара на земеделско застраховане по време на пандемичната ситуация. Пандемията от COVID-19 оказва значително влияние върху прогнозата за пазара на селскостопанско застраховане, тъй като няколко държави наложиха множество мерки за ограничаване на вируса в световен мащаб. В допълнение, притежателите на полици подават искове за масова загуба на реколта и други свързани селскостопански загуби и променят условията на полиците си. Това накара застрахователите да замразят продажбите на нови покрития за земеделски застраховки на пазара.
Земеделският застрахователен пазар включва застрахователни компании, брокери и агенти, специализирани в земеделски застрахователни продукти. Тези субекти работят за гарантиране на полици, оценка на рисковете, предоставяне на услуги за управление на искове и предлагане на съвети за управление на риска на фермерите.
Земеделското застраховане включва защитата на земеделските производители, фермерите и агробизнеса срещу различни рискове и опасности, които могат да засегнат реколтата, добитъка, селскостопанските активи, както и нишови сектори като биологично земеделие или аквакултури.
Освен това пазарът бележи стабилен растеж поради нарастващите предизвикателства от изменението на климата, нестабилността на пазара и развиващите се земеделски практики.
Технологии, като интернет на нещата (IoT), изкуствен интелект, сателит, дронове и други уеб базирани платформи, стимулират растежа на пазара на земеделско застраховане. Това се дължи на факта, че тези технологии позволяват откриване на болни култури, прогнозиране на времето, съхранение на данни, свързани с култури и добитък и други.
Тези усъвършенствани функции помагат за намаляване на някои несигурни рискове и повишават ефективността на земеделското застраховане на пазара. Увеличаването на подкрепата от страна на правителствата за защита на фермерите от колебания в приходите, цените и добивите подхранва растежа на пазара на селскостопанско застраховане. В допълнение, субсидираното финансиране помага на застрахованите да се възползват от селскостопанско застрахователно покритие с повече алтернативи и персонализирани опции на пазара.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 17 Май 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.7999
GBP 2.4796 2.4887 2.2781
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив