02 Май 2024, 14:37 Днес (9) | Вчера (0)

Глобален застрахователен брокер лансира решение за товарните превози в Червено море

19 Април 2024 13:33 ИНСМАРКЕТ по статията работи: Insmarket
A+ A-
Последна редакция: 19 април 2024, 13:35

Новата полица подчертава ангажимента на Howden да използва силата на застраховането за разработване на решения за сложни рискове, като геополитически вълнения, като същевременно облекчава натиска върху глобалните вериги за доставки

Глобалната застрахователна брокерска група Howden лансира ново решение за защита на плавателните съдове от дронове и ракетни удари от базираните в Йемен бунтовници в Червено море. В свое изявление от компанията посочват: "Това е първото специално застрахователно покритие от този вид за защита на товарни кораби в зона на активен конфликт, която обхваща Бабелмандебския проток (Баб ел Мандеб), Червено море и Индийския океан." Решението на Howden предлага до 50 милиона долара покритие на застрахован кораб, а най-големият лимит, цитиран досега, е 150 милиона долара на кораб. Новата полица подчертава ангажимента на Howden да използва силата на застраховането за разработване на решения за сложни рискове, като геополитически вълнения, като същевременно облекчава натиска върху глобалните вериги за доставки. На този фон от Howden посочват, че новият застрахователен продукт обвързва четири континента, което създава коридор за преминаване на пратки през Червено море и Суецкия канал, като се избягва по-дългото пътуване около нос Добра надежда. Според съобщенията, последното добавя две седмици към курсовете и 70% по-високи емисии към типичното пътуване от Далечния изток до Европа.
Обявяването на това новия продукт следва други застрахователни решения с посредничеството на Howden в полза на клиентите, включително застраховка за кораб, нает от ООН за превоз на зърно от Украйна до Близкия изток и Африка през 2022 г. и застраховка, която позволи на ООН да продължи прехвърлянето на суров петрол от FSO Safer през 2023 г., предотвратявайки един от най-големите нефтени разливи в света и предизвикани от човека екологични катастрофи.
Дани Уайтсайд, управляващ директор и ръководител на глобалната практика за морски полици, карго и логистика в Howden, каза, че компанията е получила достъп до пазара на специализираните морски застраховки в Лондон и по този начин помага за справяне с прякото въздействие на конфликта в Червено море. "Така помагаме на нашите клиенти да начертаят своя курс през хаоса", допълни още той.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 01 Май 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8248
GBP 2.4796 2.4887 2.2881
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив