20 Май 2024, 19:57 Днес (11) | Вчера (0)

Безплатна застраховка дава Роскесимбанк при кредит за имот с ипотека

09 Май 2003 в-к "Кеш" по статията работи:
A+ A-

При покупка на недвижим имот с кредит от "Росексимбанк" АД клиентът получава безплатна застраховка "Злополука" за срока на кредита.

При покупка на недвижим имот с кредит от "Росексимбанк" АД клиентът получава безплатна застраховка "Злополука" за срока на кредита. Едно от условията за отпускане на заема е и сключване за сметка на клиента на имуществена застраховка на ипотекираното имущество с "ДЗИ ­ Общо застраховане" срещу съгласувани с банката рискове.
"Росексимбанк" АД предлага жилищни кредити на физически лица с обезпечение ипотека на имота, предмет на закупуване. Кредитът се издължава за фиксиран период от време чрез предварително определени в договора за кредит погасителни вноски.
Банката предоставя жилищни кредити за закупуване на жилищен имот или имот, предназначен за упражняване на дейността на лица, работещи на свободна практика (офиси, кабинети), за които има издадено разрешение за ползване, както и за закупуване на имот в строеж.
Жилищният кредит на "Росексимбанк" АД предоставя краткосрочен, средносрочен или дългосрочен кредит за недвижим имот ­ от гарсониера до еднофамилна къща. Размерът е без ограничения в зависимост от доходите на клиента и от оценката на обезпечението. Договорът може да бъде сключен в лева, евро или щатски долари, като срокът на усвояване е до 3 месеца от подписване на договора за кредит. Максималният срок за издължаване на кредита е до 10 години, като начинът на плащане е на месечни вноски по главницата съгласно погасителен план и лихва, изчислена върху текущия остатък от кредита.
Клиентът трябва да осигури минимум 30% от покупната цена на недвижимия имот.
Лихвата по жилищния кредит е 6-месечен LIBOR/EURIBOR или основен лихвен процент на БНБ плюс надбавка по договореност при общ годишен лихвен процент, не по-малко от 12.5%.
Клиентът може да погаси предсрочно целия кредит или част от него, като предсрочно погасените суми не могат да бъдат по-малки от размера на една месечна погасителна вноска. Неустойката за предсрочно погасената сума е 2%.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 20 Май 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8036
GBP 2.4796 2.4887 2.2825
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив