18 Май 2024, 20:05 Днес (0) | Вчера (11)

Unibrokker в Латвия се слива с R&D Insurance Broker

26 Януари 2024 11:00 ИНСМАРКЕТ по статията работи: Insmarket
A+ A-
Последна редакция: 25 януари 2024, 23:56

Обединената компания ще стане водещ доставчик на услуги в страната

Застрахователно-брокерската компания Unibrokker Insurance & Consulting ще се слее с R&D Insurance Broker, дъщерно дружество на Renomia, водещ застрахователен брокер в Централна Европа, съобщи латвийският брокер. Обединената компания ще се превърне във водещ доставчик на услуги в Латвия.
"Присъединявайки се към Unibrokker и неговия екип, R&D, в сътрудничество с Renomia укрепва своите лидерски позиции в латвийската индустрия за разпространение на застрахователни продукти. Една от основните цели на тази транзакция е да осигури наличието на първокласни застрахователни услуги както за компании, така и за физически лица, - каза Дайнис Малдутис, основател, акционер и главен изпълнителен директор на R&D Insurance Brokers и председател на борда на RD AB. - Този съюз несъмнено ще подобри устойчивостта и достъпността на застрахователните продукти и брокерските услуги в Латвия. Renomia разработи дългосрочна инвестиционна програма за бъдещето на компанията с цел насърчаване развитието на пазара в региона на Централна и Източна Европа. Освен това Renomia инвестира в разработване на продукти, образование и личностно израстване на служителите на компанията. Чрез комбиниране на застрахователни услуги с дигитализация, инвестиции в квалификация на служителите и развитие на други свързани услуги, той създава уникална среда, която разбира индивидуалните нужди на клиентите, предоставяйки им обширни международни ресурси.”
"Решението за сливане на бизнесите беше взето, за да поддържаме успешните си операции и да предлагаме по-широка гама от продукти, както и по-модерни застрахователни решения на нашите клиенти. Това е последователна стъпка към сделката, сключена миналата година, в която R&D пое управлението бизнеса на нашия портал ManaPolise.lv, включително активи, клиентска база, технологии и ИТ решения, като към него сега се добавя и частта от бизнеса за обслужване на клиенти, - каза мениджърът на Unibrokker Улдис Дзерве. - Уверен съм, че опитът и експертизата на Renomia и R&D в областта на застрахователното посредничество ще допринесе значително за растежа на бизнеса. Сливането ще улесни създаването на стабилна латвийска брокерска компания, предоставяща на клиентите още по-удобна, всеобхватна и висококачествена застрахователна услуга."
Unibrokker Insurance & Consulting оперира на латвийския застрахователен пазар от 2003 г. През това време се разрасна и събра силен и опитен екип от професионалисти. Този растеж позволи на компанията да се превърне в признат застрахователен брокер в Латвия, специализиран в застраховки за здраве, собственост, транспорт, обща и професионална гражданска отговорност.
R&D Insurance Brokers е основана през 2007 г. и заедно със SIA RD AB, създадена през 2013 г., е част от Renomia Group. SIA R&D Insurance Brokers е призната за бързо развиваща се, стабилна и модерна компания с високи стандарти в отношенията както с партньори, така и с клиенти. RD AB притежава добре известни марки застрахователни услуги в Латвия, като www.octas.lv и www.manapolise.lv. В R&D Insurance Brokers и RD AB работят повече от 90 души, а през 2023 г. общата сума на подписаните премии надхвърли 40 милиона евро.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 17 Май 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.7999
GBP 2.4796 2.4887 2.2781
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив