27 Април 2024, 15:25 Днес (0) | Вчера (11)

Pool Re ще презастрахова риска от тероризъм по нов модел

28 Март 2024 11:11 ИНСМАРКЕТ по статията работи: Insmarket
A+ A-
Последна редакция: 28 март 2024, 09:43

Ценообразуването ще се основава на колективния риск, прехвърлен към пула, а не на индивидуална оценка на риска

Базираната в Обединеното кралство компания за презастраховане срещу тероризъм Pool Reinsurance обяви оттегляне от съществуващия факултативен модел, в съответствие с целта на мениджмънта да прехвърли повече рискове към частния застрахователен пазар. Предложеният преход към модел на отделен презастрахователен договор (презастрахователно покритие в стил договор) означава, че ценообразуването ще се основава на колективния риск, прехвърлен към пула, а не на индивидуална оценка на риска, пише Beinsure. Промените бяха решени с гласуване на членовете на Pool Re, които са британски застрахователи на имущество. След одобрението започва да тече едногодишен преходен период, който ще доведе до прилагане на промените до април 2025 г. Промяната представлява необходимо условие за поддържане на неограничената гаранция, предоставена от правителството на Обединеното кралство срещу терористични рискове. Pool Re играе критична роля в свързаното с тероризма презастраховане на пазара на имуществено застраховане в Обединеното кралство.

Презастрахователят посочва, че ако Pool Re не приложи тези промени, това може да застраши способността му да прехвърля рискове към частния сектор и в резултат на това държавната подкрепа. Главният изпълнителен директор на Pool Re Том Клементи подчерта важността на правителствената подкрепа като основен елемент на организацията, който той вярва, че нейните членове разбират и оценяват.
Характеристиките на Pool Re включват презастраховане на терористични рискове в имуществените застраховки в Обединеното кралство, като правителството покрива всички искове, надхвърлящи натрупаните премии на пула.
От създаването си през 1993 г., когато частният застрахователен пазар загуби позициите поради атаки в Обединеното кралство, Pool Re разшири своето презастрахователно покритие.
Съгласно новата схема първоначалната корекция на цените е ограничена до 10% увеличение или 4% намаление, въвеждайки "коридор на стабилност", който постепенно ще позволи повече риск да бъде отразен в ценообразуването.
По време на прехода стабилността ще бъде приоритет, като се гарантира запазването на текущите рискове и плановете за тяхното постепенно увеличаване. Промените спомагат за поддържането на ясни нива за конвенционалните рискове от химически, биологични, радиологични и ядрени атаки, отразявайки адаптивната стратегия на Pool Re към нови терористични заплахи и застрахователни изисквания. 

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 26 Април 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8244
GBP 2.4796 2.4887 2.2828
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив