20 Май 2024, 10:35 Днес (3) | Вчера (0)

Lloyd's отказа да влезе в гаранционен фонд

25 Април 2003 в-к "Кеш" по статията работи:
A+ A-

Британските застрахователи и Lloyd's се противопоставиха на положението на британската Агенция за финансови услуги (АФУ) Lloyd's да участва в гаранционен фонд на британския застрахователен бранш.

Британските застрахователи и Lloyd's се противопоставиха на положението на британската Агенция за финансови услуги (АФУ) Lloyd's да участва в гаранционен фонд на британския застрахователен бранш. АФУ изисква Lloyd's да се включи в централния фонд, който предоставя защита на притежателите на полици в случай, че синдикат с негово участие не може да покрие постъпилите искове. Тази защита е еквивалентна на предлаганата от Компенсационната схема на финансовите власти. В нея участват застрахователи, които не са част от Lloyd's. Схемата защитава физическите и юридическите лица с годишни приходи над 1 млрд. долара. Според предложението на АФУ тя ще предоставя допълнителна защита на застрахованите при Lloyd's, ако централният фонд се изпразни. Схемата се финансира от годишна такса от всеки застраховател в зависимост от премийния му обем. Тъй като централният фонд ще осигури първоначална защита за клиентите на Lloyd's, останалите застрахователи, участващи в него, ще трябва да посрещнат разходите в случай на невъзможност на синдиката да покрие исковете само ако Lloyd's не може да компенсира недостига във фонда.
Lloyd's и Асоциацията на британските застрахователи (АБрЗ) разкритикуваха предложението, което според АФУ ще постави всички застраховани във Великобритания в равностойно положение. АБрЗ изпрати до агенцията становище, според което това ще изложи членките є на натиска на най-стария застрахователен пазар в света.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 17 Май 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.7999
GBP 2.4796 2.4887 2.2781
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив