29 Април 2024, 21:49 Днес (10) | Вчера (0)

Insurance Capital Standard - регулаторното събитие за глобалните застрахователи през 2024 г.

06 Октомври 2023 09:00 ИНСМАРКЕТ по статията работи: Insmarket
A+ A-
Последна редакция: 5 октомври 2023, 09:45

Целта на ICS е да създаде общ език за надзорни дискусии относно платежоспособността на застрахователната група

Завършването на Insurance Capital Standard (ICS), нов глобален стандарт за платежоспособност за международните застрахователни групи, ще бъде най-важното регулаторно събитие за глобалните застрахователи през 2024 г. Обществената консултация относно ICS като предписано капиталово изискване приключи на 21 септември и Международната асоциация на застрахователните надзорници (IAIS) оценява икономическото въздействие на стандарта, който трябва да влезе в сила до края на 2024 г. Стандартът за застрахователен капитал е разработен като консолидиран капиталов стандарт за международните групи. Състои се от три компонента: оценка, квалифицирани капиталови ресурси и стандартен метод за капиталовите изисквания на ICS.
ICS ще бъде количественият компонент на ComFrame. Целта на ICS е да създаде общ език за надзорни дискусии относно платежоспособността на застрахователната група, за да се подобри глобалното сближаване между капиталовите стандарти. Версията ICS 2.0 за периода на мониторинг беше одобрена от Изпълнителния комитет на IAIS още през ноември 2019 г. Петгодишният период на наблюдение е предназначен за поверително докладване и обсъждане в надзорните съвети. По време на периода на мониторинг резултатите от ICS няма да се използват като основа за налагане на мерки за наблюдение. След края на периода на наблюдение ICS ще бъде въведен като изискване за фиксиран капитал за цялата група. ICS трябва да доведе до по-тясно сближаване на капиталовите стандарти за международните застрахователни групи, но е трудно да се създаде глобален стандарт, по който всички юрисдикции да са съгласни. Докато много юрисдикции са приели системи, подобни на Платежоспособност II, които в общи линии отразяват ICS, САЩ използват различен подход – метод на агрегиране за изчисляване на капитала на застрахователната група.
Fitch не очаква ICS да наложи значително различни регулаторни капиталови изисквания, като се има предвид широкото приемане на подобни на Solvency II системи и вероятната гъвкавост за приспособяване към спецификите на националния пазар и дори метода на агрегиране в САЩ.
Като такъв е вероятно да бъде неутрален по отношение на рейтинга и не е задължително да доведе до напълно последователни изчисления на капитала за международни застрахователни групи.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 29 Април 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8254
GBP 2.4796 2.4887 2.2837
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив