20 Май 2024, 01:04 Днес (0) | Вчера (0)

Aдвокатите на медиците ни отлетяха за Либия

24 Януари 2004 INSMARKET по статията работи:
A+ A-

Под ръководството на вицепремиера Николай Василев и със съдействието на специално създадена група двамата адвокати, преводачи и осем български журналисти, отразяващи процеса срещу медици ни успяха да отлетят за Либия.

Полетът се осъществи със самолет АТР 42 на компанията "Виаджо ЕР", който излетя от Летище София в 13.30 ч и се очаква да кацне в Триполи около 17.00 ч. Вчера, петък, 23 януари, пътниците трябваше да пътуват през Истанбул с турските авиолинии, но поради тежките метеорологични условия полетите от София до Истанбул бяха отменени. Късно снощи министърът на правосъдието Антон Станков информира вицепремиера Василев за появилите се трудности около заминаването за Либия.

Министърът на транспорта и съобщенията отиде на летището, където създаде група, в която участваха министър Станков, генералният директор на Държавно предприятие "Ръководство на въздушното движение" (РВД) Цветан Дилов, директорът на дирекция "Правителствена информационна служба" Цветелина Узунова и дежурните на летището.

След поставяне на задачи на ресорните зам.-министри по автомобилен и въздушен транспорт, групата разработва два варианта. Първият е пътниците да бъдат закарани със специални джипове до Истанбул, за да могат да хванат връзката за Триполи, а вторият самолет на Правителствения авиоотряд 28 или на компанията "Виаджо Ер" да ги закара до турската столица.

Получихме данни за допълнително влошаване на метеорологичната обстановка и възможност за отмяна на полета Истанбул - Триполи, заяви вицепремиерът Николай Василев. Взехме решение самолетът на "Виаджо Ер" да лети директно за Либия, допълни той.

След получаване на разрешително за кацане от либийските власти самолетът излита за Триполи. За събитията постоянно е информиран премиера Симеон Сакскобургготски и министър Василев е получил одобрение за предприетите мерки.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 17 Май 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.7999
GBP 2.4796 2.4887 2.2781
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив