02 Май 2024, 04:04 Днес (0) | Вчера (0)

Allianz финализира продажбата на дела си в Allianz Saudi Fransi

19 Април 2024 10:15 ИНСМАРКЕТ по статията работи: Insmarket
A+ A-
Последна редакция: 19 април 2024, 13:11

Купувач е вторият по големина застраховател в ОАЕ ADNIC

Германската застрахователна група Allianz финализира продажбата на своя дял от 51% в Allianz Saudi Fransi на Abu Dhabi National Insurance Company PJSC (ADNIC). ADNIC е базирана в Обединените арабски емирства и е листвана на фондовата борса в Абу Даби. Компанията е вторият по големина застраховател в ОАЕ и регионален доставчик на застрахователни решения.
Подписването на обвързващо споразумение първоначално беше съобщено на 28 септември 2023 г. и вече получи всички регулаторни одобрения. Тази транзакция е част от бизнес стратегията на Allianz Group за рационализиране на дейността й в Близкия изток. Компанията потвърждава, че служителите и клиентите на Allianz Saudi Fransi няма да бъдат засегнати от сделката.
Сделката ще превърне ADNIC във водещ застраховател в региона на Персийския залив. Компанията следва своята стратегия за разширяване на географския си отпечатък. Шейх Мохамед Бин Сайф Ал-Нахаян, председател на ADNIC, посочи, че връзката между ОАЕ и Саудитска Арабия е дълбока и взаимноизгодна, за ADNIC Саудитска Арабия е пазар с висок потенциал, който идеално съответства на цялостна стратегия за растеж.
Предприятията на Allianz Global Lines в страната, като Allianz Global Investors, PIMCO, Allianz Trade, Allianz Partners и Allianz Re ще продължат да предлагат персонализирани услуги в застраховането на клиенти в Кралство Саудитска Арабия.
Това е втората сделка през тази година, в която Allianz продава дял в свой бизнес. По-рано през април Arch Insurance North America сключи споразумение за придобиване на американския застрахователен бизнес MidCorp и Entertainment, включително избрани специални застрахователни програми, от Allianz Global Corporate & Specialty SE (AGCS) срещу 450 милиона долара в брой на Allianz.
Основана през 1972 г., ADNIC има дългогодишен опит в подкрепата на индивидуални и корпоративни клиенти в региона на Близкия изток и Северна Африка (MENA). Компанията има операции във всички емирства в Обединените арабски емирства, състоящи се от мрежа от клонове, както и центрове за продажби и обслужване на клиенти. Застрахователят осигурява покритие в повече от 75 страни чрез своето международно подразделение, работещо от Дубай, както и представителство в Лондон.

Още по темата
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 01 Май 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8248
GBP 2.4796 2.4887 2.2881
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив