20 Май 2024, 04:12 Днес (0) | Вчера (0)

AXA XL пусна морска застраховка при извънредни въглеродни свръхемисии

21 Юли 2023 11:00 ИНСМАРКЕТ по статията работи: Insmarket
A+ A-
Последна редакция: 20 юли 2023, 15:35

Продуктът обезщетява за въглеродните емисии на кораба в случай на непредвидено продължително пътуване, което води до допълнителни емисии

AXA XL, отделът за специализирани рискове към глобалната застрахователна компания AXA, пусна нов продукт – застраховка на извънредни въглеродни свръхемисии. Иновативното предложение има за цел да подпомогне морските клиенти в ефективното управление на техния отпечатък върху околната среда, като същевременно насърчава действията за намаляване на въглеродните емисии. Наскоро лансираният продукт на AXA XL се стреми да помогне на тези компании да подкрепят глобалните амбиции за нулев въглероден отпечатък чрез управление на техните въглеродни емисии, особено в случаите на непредвидени дълги пътувания, които биха могли да доведат до допълнителни вредни емисии. Транспортните компании работят усилено за намаляване на въглеродния интензитет на международното корабоплаване и докато въглеродните кредити (пазарни механизми за минимизиране на емисиите на парникови газове) не отменят емисиите, проектите, които генерират доброволни въглеродни кредити, допринасят за общата цел за глобална въглеродна неутралност. Продуктът за застраховане на извънредни емисии на AXA XL е разработен в сътрудничество с ClimateSeed – компания, специализирана в проекти за отстраняване и избягване на въглерода. Разработката на продукта е наблюдавана от вътрешен екип на AXA XL, натоварен с прегледа на въглеродни продукти и услуги.
Компанията се фокусира върху предоставянето на застрахователни решения за комплексни рискове, включително такива, свързани с изменението на климата. Със силния си ангажимент към устойчивостта и справянето с изменението на климата, AXA активно допринася за разработването на иновативни и персонализирани решения за своите клиенти, особено в морския сектор. В ерата на повишено екологично съзнание и отговорност е налице нарастващ натиск върху корабните компании да намалят своя въглероден интензитет. Продуктът Excess Emissions Insurance е пионерско предложение, което обезщетява за въглеродните емисии на кораба в случай на непредвидено продължително пътуване, причинено от покрит риск, което води до допълнителни емисии. Ако възникне такова събитие, полицата компенсира с доброволни въглеродни кредити, еквивалентни на произведените излишни емисии.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 17 Май 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.7999
GBP 2.4796 2.4887 2.2781
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив