19 Май 2024, 23:13 Днес (0) | Вчера (0)

Силно поскъва застраховката "професионална отговорност" за работодателите във Великобритания

28 Януари 2004 INSMARKET по статията работи:
A+ A-

Силното поскъпване на полиците по застраховка "професионална отговорност" за работодателите във Великобритания доведе до "критична" ситуация за бизнеса - заяви председателят на Конфедерацията на британската индустрия

Силното поскъпване на полиците по застраховка "професионална отговорност" за работодателите във Великобритания доведе до "критична" ситуация за бизнеса - заяви председателят на Конфедерацията на британската индустрия.
Много от членовете на базираната в Лондон организация срещат проблеми да си осигурят покрититето, което е задължително в Обединеното кралство. Причини за това са увеличението на премийните вноски или липсата на капацитет, обясни сър Джон Еган пред Асоциацията на застрахователите и рисковите мениджъри. Той допълни, че  условните юридически извънсъдебни споразумения окуражават подаването на повече искове. Това от своя страна води до поскъпване на застраховките за всички работодатели.
Според сър Джон, едно от решенията на проблема е правителството да изиска предварителна арбитражна проверка, която да отсее спекулативните жалби.
Конфедерацията дискутира проблема с Министерството на труда и пенсионното осигуряване, търсейки начин да подобри пазара на застраховки "професионална отговорност" за работодателите. Сър Джон подчерта обаче, че бизнесът не може да разчита изцяло на държавната подкрепа, за да разреши ситуацията. Работодателите трябва и сами да предприемат мерки, като подобряване на условията и безопасността на тр

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 17 Май 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.7999
GBP 2.4796 2.4887 2.2781
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив