29 Април 2024, 23:40 Днес (10) | Вчера (0)

"Булстрад" обяви създаването на банковия застраховател "НОВА Инс"

13 Януари 2016 10:45 ИНСМАРКЕТ по статията работи: Insmarket
A+ A-
Последна редакция: 13 януари 2016, 11:12
thinkstockphotos.com

Начело на компанията застават Недялко Чандъров и Иво Груев

Ново застрахователно дружество у нас ще оперира в сектора на банковото застраховане. Броени дни след като ЗАД "Булстрад Виена Иншурънс Груп" финализира сделката за пълно придобиване на българския банков застраховател "ОББ – Ей Ай Джи", стана ясно, че дружеството няма да се влее в "Булстрад", а ще остане да оперира самостоятелно под бранда "НОВА Инс" ЕАД.

Адресът на управление на новата компания е пл.”Позитано" №5 в София.

"Нова Инс" ще бъде управлявана от изпълнителните директори Недялко Чандъров (дългогодишен изпълнителен директор на ДЗИ) и Иво Груев. В Управителния съвет влизат още Теодор Илиев и Пламен Шинов. Надзорният съвет е в състав: Румен Янчев, Кристоф Рат и адв. Асен Ошанов.

От "Булстрад" уточниха за ИНСМАРКЕТ, че условията по застрахователните полици ще останат непроменени, а клиентите на "ОББ-Ей Ай Джи" (вече "НОВА Инс") и занапред ще продължат да бъдат обслужвани от клоновете на Обединена Българска Банка (ОББ) в цялата страна. Компанията предлага застраховки Злополука; Заболяване; Пожар и природни бедствия; Други щети на имущество; Разни финансови загуби. Предвижда се както разширяване покритията на предлаганите продукти, така и предлагане на нови застраховки.

Не се предвиждат и съкращения на хора в закупената компания. Мениджърският състав има намерение да запази целия екип заради високата мотивираност и активност на служителите.

Припомняме, "Булстрад" сключи споразумение за придобиването на 100% от дяловете в "ОББ–Ей Ай Джи" през юни миналата година.  От Vienna Insurance Group  тогава облявиха, че придобиването ще позволи на групата VIG, към която се числи и "Булстрад", да диверсифицира портфолиото си в България и да повиши търговските си възможности, следвайки стратегията за многоканални продажби.

Сделката по пълното придобиване на банковия застраховател бе финализирана в началото на тази година. Така "Виена Иншурънс Груп" разшири портфолиото си у нас, като реализира стратегията на групата за продажби под различни търговски марки. Петер Хьофингер, член на борда на VIG, заяви тогава, че България е сред основните пазари за групата.

"ОББ–Ей Ай Джи" е на българския пазар от 2006 г. като банково застрахователно дружество на ОББ. Към края на септември т.г. "Булстрад" държи 13% от пазара в общото застраховане, а "ОББ-Ей Ай Джи" формира пазарен дял от 0,31 на сто.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 29 Април 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8254
GBP 2.4796 2.4887 2.2837
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив