29 Март 2024, 11:08 Днес (4) | Вчера (11)

Армеец ЗАД

Адрес: 1000 София, ул. „Стефан Караджа“ 2
Тел.: 02/ 81 19 100
Факс: 02/ 81 19 103
Сайт: www.armeec.bg
Виж всички клонови мрежи

ЗАД "Армеец" е учредено през 1996г. в структурата на Министерството на отбраната.

През юни 1998г. ЗАД "Армеец" получава правото да извършва застрахователна дейност в областта на общото застраховане.

През юли 2002г. "Химимпорт”АД придобива 91,92% от капитала на дружеството.

През юли 2005г. ЗАД "Армеец” получава от КФН разрешение за извършване на презастрахователна дейност, а през 2008г. компанията изпраща нотификация до КФН за осъществяване на застрахователна дейност на територията на Европейския съюз.

Българската агенция за кредитен рейтинг сертифицира кредитния рейтинг на ЗАД "Армеец" за първи път през октомври 2007г. Следващата година БАКР потвърждава дългосрочния рейтинг за способност за изплащане на искове на ЗАД "Армеец” iBBB (перспектива: стабилна) и краткосрочния рейтинг А-3 на база продължаващата положителна тенденция в развитието на компанията. Същият рейтинг е потвърден и през месец октомври 2013г.

През юли 2011г. ЗАД "Армеец" става първото дружество в България, което притежава правата върху името на спортно-развлекателно съоръжение, чрез договора за генерално спонсорство на Арена Армеец София.

ЗАД "Армеец" е отличен три пъти в конкурса Застраховател на годината, организиран от Българската асоциация на застрахователните брокери, с партньорството на Българска асоциация на пострадали при катастрофи.

Носител на приза най-коректен застраховател за 2008г. в анкета, проведена сред застрахователни брокери, застрахователни агенти и потребители на застрахователни услуги. Три пъти подред в топ 100 на застрахователите в Югоизточна Европа в класация, организирана от информационна агенция SeeNews, като през 2013г. е най-добре позиционираната българска компания – заема 20 място.

Управление на ЗАД "Армеец"

ЗАД "Армеец" има двустепенна система на управление, състояща се от Надзорен и Управителен съвет.

Управителен съвет

Председател:   
Александър Керезов

Членове:
Миролюб Иванов, Константин Велев, Диана Манева, Вася Кокинова, Валентин Димов, Галин Горчев

Изпълнителни директори:
Александър Керезов, Миролюб Иванов, Константин Велев, Диана Манева, Вася Кокинова.

Дружеството се представлява от Миролюб Иванов самостоятелно или от него заедно с всеки един от изпълнителните директори.

Застрахователни продукти

Дружеството предлага всички общозастрахователни продукти, разделени в следните класове бизнес: автомобилно застраховане, имуществено застраховане, технически застраховки, застраховки, предназначени за строителни предприемачи, селскостопански застраховки, туристически и лични застраховки, застраховане на отговорности, застраховки на финансови и търговски рискове, транспортно застраховане, морско застраховане, авиационно застраховане, застраховане на релсови превозни средства.  Застраховките на компанията се гарантират със стабилна и адекватна презастрахователна програма.

Пазарна позиция и клонова мрежа

ЗАД "Армеец” е една от водещите компании в автомобилното застраховане и неизменен лидер при застраховка Каско на МПС от месец май 2011г. до края на 2013г. включително. Декември 2012г. дружеството заема първо място на общозастрахователния пазар в България с пазарен дял 12,8%. Компанията печели доверието на своите клиенти благодарение на качеството на предлаганите услуги и добрите практики, които налага на пазара. При настъпило ПТП застрахованите в дружеството по всяко време на денонощието могат да получат нужната информация от Центъра за обслужване на клиенти, а от 2009г. на територията на страната функционират мобилни групи, които оказват съдействие на мястото на инцидента. За бързото и адекватно уреждане на претенциите се грижат 15 центъра за регистрация на щети, три от които в София.

Компанията осъществява своята дейност в над 60 града чрез 54 агенции и над 60 представителства и изнесени работни места.

Дистрибуцията на застрахователните продукти се осъществява и от над 1200 агенти и 350 брокери на територията на цялата страна. Дистрибуционната стратегия на дружеството включва съвместни проекти с Централна кооперативна банка, България Ер и пенсионните дружества в Групата.

Клонове
Валидни за 16:10 28 Март 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.8082
GBP 2.4796 2.4887 2.2803
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив