19 Май 2024, 08:55 Днес (0) | Вчера (0)

Разходите за реклама на финансовите институции растат

04 Ноември 2003 в-к "Дневник" по статията работи:
A+ A-

Разходите за реклама на финансовите институции за първите осем месеца на годината са регистрирали ръст от 7.1% и са стигнали сумата от 3.7 млрд. долара, се казва в анализ на бранша на "Уолстрийт джърнъл".

Наблюдателите коментираха, че това е показателно за факта, че финансовите институции очакват ръст на оборотите си и увеличаване на котировките на публично търгуваните дружества.

Данните на анализаторите от нюйоркската "ТНС медиа интелиджънс" показват, че ръстът на парите, давани от банките за реклама, е дори повече, като се имат предвид и инвестициите в разработване на нови комуникационни канали.

Засилва се влиянието на рекламата в интернет, тъй като клиентите, към които банките по традиция се насочват, са чувствителни на тема "спам". Особено активни в търсенето на нови начини за предаване и запомняне на рекламното послание са няколко големи банки, които инвестират и в развиване на мрежа от клонове за дребни клиенти, и компаниите за кредитни карти. Увеличава се и конкуренцията при дружествата, предлагащи ипотеки, тъй като се наблюдава промяна и клиентите вече не са толкова чувствителни към цената.

Друг фактор, които оказва влияние, е и вълната от консолидация на сектора и сливанията и поглъщанията в бранша. Наблюдатели очакват, че октомври ще е най-добрият за финансовия сектор в това отношение от юли 2001 г.

Това води до промяна на корпоративната идентичност в бранша, което трябва да бъде обяснено и показано на клиентите на компанията.

Анализатори коментираха, че тези данни увеличават доверието на инвеститорите в рекламните компании, тъй като финансовите институции традиционно се считат за крайно консервативни рекламодатели и не инвестират в маркетингови кампании, ако не са сигурни, че ще има подем в сектора като цяло.

-----------------

Последните стъпки в бранша са кампаниите на "Дойче банк" и "Ситигруп", които наблягат на факта, че кризата в сектора е свършила и инвеститорите могат да са спокойни за бъдещето на парите си, инвестирани във финансовите гиганти. Анализатори коментираха, че в следващите няколко месеца това ще е основното рекламно послание на банките.

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Валидни за 16:10 17 Май 2024
    Купува Продава БНБ  
USD 1.5915 1.5924 1.7999
GBP 2.4796 2.4887 2.2781
EUR 1.9560 1.9560 1.9558
Резултати | Архив